El poder de les begudes simbiòtiques
Taller d’iniciació en el cultiu de la kombutxa, una beguda probiòtica de fàcil elaboració que contribueix a mantenir un bon sistema immune. Constitueix una font d’organismes vius que contribueixen positivament al manteniment de la flora intestinal. A més, és una font d’antioxidants i de vitamina B, té una funció antibiòtica contra patògens bacterians, disminueix els nivells del colesterol dolent i alenteix la digestió de carbohidrats. Malgrat que la tradició del cultiu de kombutxa és mil·lenària, la microbiologia, la biologia molecular i la bioquímica n’estan estudiant avui les propietats per al tractament de desordres funcionals. Recentment s’ha proposat la kombutxa com una beguda adequada per al consum dels astronautes en llargues missions espacials, ja que la comunitat d’organismes vius que la componen constitueix una font eficient de nanocel·lulosa bacteriana i és capaç de sobreviure llargs períodes de temps en condicions extraterrestres.
Lloc: Espai Finestres, Centre d’Art La Capella.
Inscripció prèvia a lacapella@bcn.cat.