Sal a la Sopa
Poc greix i molt de gust
A la Capella de l’Antic Hospital de la Santa Creu posem sal a la sopa i presentem una mostra en la qual són presents molts dels petits fragments que conformen la nostra cultura per poder coneixe’ns una mica més. Es tracta de veure junts la diversitat cultural en què vivim per tal de crear vincles i interrelacionar la creativitat que es treballa en aquests moments.
Sopa bruta
Trossejarem amb cura una gallina i la posarem dins l’olla. Hi afegirem també l’api, la ceba, el safrà i la sal. Ho deixarem bullir fins que la carn sigui ben cuita. Mentrestant bullirem els ous, que pelarem i apartarem. Picolarem la carn i, amb l’ou batut i el pa ratllat, farem mandonguilles i les fregirem. Quan la carn sigui ja cuita colarem el brou i, en una altra olla, farem bullir la sopa. Quan comenci a bullir hi posarem la gallina desemmotllada, les mandonguilles i els galets. Poc abans d’escudellar la sopa als plats trossejarem els ous durs i els afegirem a l’olla.»
Aquest brou ha quedat lligat amb l’obra dels il·lustradors, dissenyadors gràfics i d’objectes Meritxell Duran, Marc Taeger i Curro Claret; també amb els creadors tèxtils Gabriel Torres i Nina Pawlowsky; i els fotògrafs Txema Salvans i Biel Capllonch. Altres components d’aquest subtil plaer gustatiu són l’artista Pep Duran, el creador de cuina Paco Guzmán, Marcel F., el paisatge sonor de VACCA i una escenografia de so i moviment de Sol Picó.
Tot amanit amb unes activitats musicals de Cabo San Roque i Convolution. També participa en aquest suculent primer plat el disseny del muntatge, que és de Xavier Manubens. Una mostra plena, suggeridora i densa en la qual l’espectador retindrà vincles, detalls i nivells de lectures diferents, i en què no serà necessari copsar tots els components de l’olla a la vegada.
Carles Poy
Artistes participants: Xavier Manubens, Meritxell Duran, Marc Taeger i Curro Claret, Gabriel Torres i Nina Pawlowsky, Txema Salvans i Biel Capllonch, Pep Duran, Paco Guzmán, Marcel F., VACCA, Sol Picó, Cabo San Roque i Convolution
Comissariat per: Carles Poy
Patrocinador: el periódico
Col·laboradors: ràdio4 | schilling cafè | epson | hangar | telefònica