La Barrejada, laboratori culinari-creatiu. Cocina expandida
Pensem la cuina com un espai de pensament i acció comunitària; un dispositiu de processos per a la investigació i creació col·lectiva.
A través de les narratives que travessen els aliments, l’acte de cuinar i la comensalitat, i de diversos llenguatges artístics com la paraula (poesia), el so (música), la imatge (cine) o el cos (dansa i performativitat), es proposa generar un espai d’experimentació i joc, en què les accions culinàries i artístiques puguin passar alhora que explorem algunes preguntes-detonants: quin és l’origen de les receptes? I el d’un poema? Com es transmet el coneixement? Quan té lloc l’acte artístic? Com estan construïts els rols de gènere històricament a la cuina i com podem transformar-los? I en l’art?
Imaginem La Barrejada com una suma d’ingredients, de persones, llenguatges i històries que es mesclen en l’olla comuna, en una olla remenada o en un sancocho, per crear un territori comú. Així, la cuina situada al Local de la Puri i l’espai recuperat del Solar de la Puri, al barri del Poble-sec, seran els llocs on s’activarà aquest diàleg, en el qual puguin convergir diferents tècniques i llenguatges artístics.
Lina Ruiz (Bogotà) és gestora cultural, cuinera i artista. El seu projecte Micelio Cultural consisteix en una plataforma des de la qual construeix relats i qüestionaments entorn de l’alimentació, l’art i la cultura.
Columba Zavala (Ciutat de Mèxic) és ballarina i docent. Col·labora amb La Lleca, on treballa amb comunitats en reclusió a través de la intervenció artística, social i educativa. És creadora de Katapulta, laboratori d’experiències creatives.
Raúl M. Candela (Múrcia) és productor cultural, cineasta i músic. És cofundador del col·lectiu artístic Laboratorio Reversible, una comunitat d’autoaprenentatge entorn del cinema analògic, i director de la productora audiovisual Colibri Studio.