Són els microorganismes els que tindran l'última paraula. Activitat 1: Huerta La Vanguardia
Nyamnyam

Són els microorganismes els que tindran l'última paraula. Activitat 1: Huerta La Vanguardia

Projecte deslocalitzat. Barcelona Producció 2017

En aquesta primera sessió d'obertura del projecte, proposem una jornada a l'hort ocupat de La Vanguardia. Aquest és el primer espai triat com a context de fermentació activa i disruptiva. L'hort de La Vanguardia no parcel·la la seva terra ni divideix formalment la seva collita. L'hort de La Vanguardia no té una forma legal o jurídica que el representi. L'hort de La Vanguardia es reconeix com un espai actiu, transversal i en efervescència. L'hort de La Vanguardia té un any de vida. L'hort de La Vanguardia és l'avituallament, l'inici del cicle, i activa el cercle d'intervencions del projecte.

A La Vanguardia els diumenges són dies de treball i trobada. El diumenge 29 s'hi suma la preparació de la Fiesta de los muertos, que l'hort està organitzant conjuntament amb col·lectius mexicans per a la nit del 31 d'octubre. Pensar la mort com a manifestació de la vida, el final com un nou inici, la fermentació en essència i procés.

Dedicarem el matí a compartir les dinàmiques de l'hort i sumar-nos a la preparació de l'altar i la festa mexicana. Cuinarem juntxs el dinar in situ amb la tecnologia i infraestructura que ens ofereix el lloc, i elaborarem un àpat a base de ferments i alguns ingredients de l'hort. Després de dinar, farem un taller obert a tothom per compartir la preparació de la nuka, el ferment que hem triat per vincular a aquest context, ja que ens ofereix la possibilitat de posar-hi els vegetals que recol·lectem, endinsar-los en la nuka i tenir-los fermentats en tan sols unes hores. Aquest taller està vinculat a la plataforma Low-tech Magazine, i comptarà amb la presència de Kris de Decker i Adriana Parra, amb qui estem desenvolupant una investigació en relació amb l'estalvi energètic i l'ús de la fermentació.

L'activitat és oberta, gratuïta i intergeneracional. Si us voleu quedar a dinar, envieu un correu electrònic a i@nyamnyam.net per tenir una referència de les quantitats.

Diumenge 29 d'octubre, de 12h a 18h. Horta La Vanguardia, al carrer Llull amb Llacuna.